Vă salutăm! Instituția noastră se apropie de 60 de ani de când a fost înființată!
Începând din anul 1975, a luat fiinţă Grupul Şcolar Industrial Minier, format din Şcoala Profesională şi Liceul Industrial Minier, unitate de şcolarizare sub tutela Ministerului Minelor, cu scopul de a furniza forţă de muncă calificată pentru Intreprinderea minieră aflată în zona Moldova Nouă.
Calificări
Pentru anul şcolar 2010-2011 echipa managerială împreună cu CEAC din şcoală a obţinut autorizaţiea de funcţionare provizorie pentru o clasă profil resurse naturale şi protecţia mediului/ calificarea tehnician ecolog şi protecţia calității mediului.
Curriculum
Realizări cu care ne mândrim!
01. Localizare
Localitatea Moldova Nouă se află în partea de sud a judeţului Caraş- Severin, în Sud-Vestul României, fiind unul din cele două porturi principale ale Dunării, în sectorul Baziaş – Orşova. Oraşul se întinde pe o suprafaţă de peste 14.600 ha, cu o structură geologică ce aparţine Munţilor Locvei-Gorganul. Oraşul este un cunoscut centru minier încă de pe vremea romanilor. Are în componenţă patru localităţi: Moldova Nouă, Măceşti, Moldova Veche şi Moldoviţa.
02. Denumire
Începând cu anul şcolar 2012-2013, unităţii noastre şcolare i s-a atribuit numele de Liceul Tehnologic “Clisura Dunării” Moldova Nouă, în urma HCL nr. 47/18.04.2012. Liceul Tehnologic “Clisura Dunării” Moldova Nouă este cea mai mare unitate de învăţământ din Clisura Dunării, fiind situat în zona centrală (în centrul nou al orașului).
03. Acoperire
Unitatea noastră de învăţământ școlarizeaza elevi din orașul Moldova Nouă și din toate localitățile din Clisura Dunării, datorită faptului că este singura unitate școlară de învăţământ liceal din zonă. Elevii din alte localități fac naveta zilnic ori stau în gazda. Aceştia se deplasează la scoala cu mijloace de transport în comun, pentru elevii ciclului gimnazial din Măceşti şi Moldoviţa transportul se realizează cu microbuzele şcolare.
04. Tipul Instituției
Liceul Tehnologic “Clisura Dunării“ Moldova Nouă este o unitate şcolară pentru învatamânt de masă, finanțat din resurse publice, adoptând sistemul traditional de învățământ la forma de învățământ de zi, dar şi sistemul alternativ Step by step, începând cu anul şcolar 2009-2010.
